1. Se fierbe într-o cratiţă laptele împreună cu o jumătate de baton de vanilie şi se lasă la răcit.
2. Între timp, se freacă gălbenuşurile cu zahărul. Ciocolata se topeşte cu untul într-o cratiţă separat, iar după ce s-a răcit puţin se toarnă încet peste gălbenuşuri şi se freacă uşor, în acelaşi sens. Se adaugă şi laptele răcit, mestecându-se în continuare. Compoziţia se pune la foc mic, până se îngroaşă, având grijă să nu dea în fiert pentru că se poate tăia.
3. După ce s-a răcit se încorporează smântâna, care s-a amestecat în prealabil cu cacaoa şi cu alunele de pădure tăiate mărunt. Compoziţia se lasă la congelator timp de 5-6 ore.
4. Se serveşte în cupe de îngheţată şi se ornează cu ciocolată, alune mărunţite şi batoane finetti.