Îngheţată de ciocolată cu alune de pădure

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru ornat
  • 1/2 baton de vanilie
  • 100 g alune de pădure
  • 50 g cacao
  • 50 g unt
  • 150 g ciocolată
  • 75 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 200 ml smântână
  • 200 ml lapte
  • ciocolată, alune şi batoane finetti

Mod De Preparare

1. Se fierbe într-o cratiţă lapte­le împreună cu o jumătate de baton de vanilie şi se lasă la răcit.

2. Între timp, se freacă gălbenuşurile cu zahărul. Ciocolata se topeşte cu untul într-o cratiţă separat, iar după ce s-a răcit puţin se toarnă încet peste gălbenuşuri şi se freacă uşor, în acelaşi sens. Se adaugă şi laptele răcit, mestecându-se în continu­are. Compoziţia se pune la foc mic, până se îngroaşă, având grijă să nu dea în fiert pentru că se poate tăia.

3. După ce s-a răcit se încorpo­rează smântâna, care s-a ames­tecat în prealabil cu cacaoa şi cu alunele de pădure tăiate mărunt. Compoziţia se lasă la congelator timp de 5-6 ore.

4. Se serveşte în cupe de înghe­ţată şi se ornează cu ciocolată, alune mărunţite şi batoane finetti.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!