Înghețată de ciocolată: un desert decadent, cremos și ușor de pregătit acasă

Înghețată de ciocolată: un desert decadent, cremos și ușor de pregătit acasă

Ingrediente

  • 200 g ciocolată amăruie
  • 100 g cacao
  • 300 g zahăr
  • 500 ml smântână dulce cu cel puțin 30% grăsime
  • 200 ml lapte
  • 2 ouă
  • 4 gălbenușuri

Mod De Preparare

Cui nu îi place o cupă generoasă de înghețată de ciocolată? Alături de vanilie, este cel mai popular sortiment din lume, și pe bună dreptate.

O înghețată de ciocolată de calitate are la bază ciocolată fină, cacao intensă, frișcă delicată și o cremă densă de ouă. Procesul nu este unul foarte laborios – mai mult durează ca înghețata să se congeleze. Rezultatul este pe măsura așteptărilor, întrecând orice sortiment de înghețată de ciocolată din comerț. Ea se consumă ca atare sau se folosește ca ingredient de bază în înghețata Napoletană sau în torturile de înghețată.

Iată care sunt pașii pentru pregătirea acesteia:

  1. Ciocolata se rupe în bucăți și se topește pe baie de aburi, amestecând cu grijă, pentru a nu se arde la fund.
  2. Ouăle și gălbenușurile se bat cu zahăr bine, până capătă consistența unei spume.
  3. Spuma astfel obținută se încălzește pe baie de aburi, până la dizolvarea zahărului.
  4. Se amestecă cacao cu câțiva stropi de lapte. Când se obține o cremă fără cocoloașe, se adaugă și restul de lapte.
  5. Laptele cu cacao se adaugă în crema de ouă.
  6. Se adaugă și ciocolata topită la compoziția de ouă, amestecând bine.
  7. Întregul amestec se mai lasă câte minute pe baia de aburi. Se lasă apoi la răcit. Când a ajuns la temperatura camerei, se pune la frigider pentru cel puțin trei ore.
  8. Smântâna lichidă și rece se bate bine, până capătă ținută.
  9. Cu ajutorul unei linguri se încorporează frișca bătută în crema de ciocolată răcită, până compoziția devine omogenă.
  10. Se toarnă totul într-o caserolă și se dă la congelator pentru cel puțin 6 ore.
  11. În decursul acestui interval orar, este important ca în primele trei ore să scoatem înghețata de la congelator la fiecare jumătate de oră și să o amestecăm bine, pentru a evita formarea cristalelor de gheață.
  12. Se servește simplă, cu sos de ciocolată sau cu alte topping-uri, în funcție de preferințe.

Foto: 123rf.com

Evaluează