Îngheţată de fistic şi mere verzi

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 30 min
  • Gata in: 30 min

Ingrediente

  • 3 albuşuri
  • 150 g zahăr tos
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 50 g fistic fără sare
  • 200 ml frişcă
  • 20 ml esenţă de migdale
  • 2 mere verzi
  • 1 lingura zeamă de lămâie

Mod De Preparare

1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul tos şi esenţa de migdale şi se bat cu mixerul în continuare, până când se întăresc. Amidonul cernut ca să nu aibă cocoloaşe se diluează în laptele rece, apoi se pune la bain-marie, până se îngroaşă.

2. După ce s-a luat de pe foc, se lasă la răcit şi se adaugă albuşurile şi frişca, apoi fisticul tăiat mărunt şi se omogenizează. Se lasă apoi la congelator timp de 4-5 ore.

3. Merele se spală şi se taie feliuţe, apoi se stropesc cu zeama de lămâie pentru a nu se oxida. Îngheţata se serveşte cu feliuţe de măr în jurul ei.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO
Sfatul medicului