Îngheţată de fistic şi mere verzi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 albuşuri
  • 150 g zahăr tos
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 50 g fistic fără sare
  • 200 ml frişcă
  • 20 ml esenţă de migdale
  • 2 mere verzi
  • 1 lingura zeamă de lămâie

Mod De Preparare

1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul tos şi esenţa de migdale şi se bat cu mixerul în continuare, până când se întăresc. Amidonul cernut ca să nu aibă cocoloaşe se diluează în laptele rece, apoi se pune la bain-marie, până se îngroaşă.

2. După ce s-a luat de pe foc, se lasă la răcit şi se adaugă albuşurile şi frişca, apoi fisticul tăiat mărunt şi se omogenizează. Se lasă apoi la congelator timp de 4-5 ore.

3. Merele se spală şi se taie feliuţe, apoi se stropesc cu zeama de lămâie pentru a nu se oxida. Îngheţata se serveşte cu feliuţe de măr în jurul ei.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.