Îngheţată de mentă

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 ml frisca
  • 200 g zahar tos
  • 150 ml lapte
  • 3 ouă
  • 1 praf sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • sirop de menta, dupa gust
Pentru decor:
  • căpşune
  • frunzuliţe de mentă

Mod De Preparare

Cea mai bună îngheţată este cea preparată în casă, după o reţetă sănătoasă. Încearcă şi tu o îngheţată delicioasă de mentă!

1. Se pun într-o craticioara, la foc mic, galbenusurile, un praf de sare, 100 g zahar si se amesteca încontinuu. Când a început sa fiarba, se lasa sa dea în câteva clocote, se opreste focul si se lasa la racit.

2. Separat, se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul tos, cel vanilat si se bat în continuare înca 10 minute. În alt bol, se bate frisca cu un pliculeţ de zahar vanilat. Se amesteca apoi cu celelalte doua compoziţii.

3. În crema obţinuta, se pune siropul de menta. Amestecul se toarna în cutii si se baga la congelator, aproximativ 4 ore.

4. Îngheţata se serveste ornata cu frunzuliţe de menta si capsuni.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă