Îngheţată de vanilie cu bezea şi fructe de sezon

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g îngheţată de vanilie (cumpărată sau făcută în casă)
  • 100 g vișine
  • 100 g cireșe
  • 2 albușuri pentru bezele

Mod De Preparare

1. Albuşurile se bat spumă ca pentru bezelele obişnuite. Se „aduc” la gust, după preferinţă, cu un pic de zeamă de lămâie. Se pun la copt însă, spre deosebire de bezelele obişnuite, în formă de bastonaşe lungi şi nu foarte groase. După ce s-au copt trebuie răcite.
2. Între timp, se curăţă de sâmburi cireşele şi vişinele. Se lasă la scurs şi se tăvălesc uşor prin zahăr. Aşa pudrate se dau la cuptor pentru câteva minute, până se deshidratează un pic.
3. După ce s-au răcit şi fructele, se amestecă în îngheţata cu vanilie fără a omogeniza perfect totul. La final, se amestecă şi bezeaua în îngheţată şi se mai bagă la congelator fie într-un vas înalt de sticlă, fie în forme de o porţie.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)