Îngheţată fructată

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g iaurt degresat
  • 2 caise mai mari sau 4 mici
  • 150 g cireșe
  • 2 lingurite miere naturală
  • 2 lingurite cafea instant decofeinizată sau praf de cicoare

Mod De Preparare

1. Fructele se spală bine şi li se scot sâmburii. Caisele se taie cubuleţe. Apoi, se pun într-un blender, împreună cu iaurtul, mierea şi cafeaua instant. Se pasează totul foarte bine. În loc de blender, se pot da prin maşina de tocat. Se răstoarnă pasta rezultată într-o caserolă şi se introduce în congelator.
2. După aproximativ trei sferturi de oră, se scoate vasul din congelator, se amestecă energic conţinutul şi se mai lasă încă 15 minute la îngheţat.
3. Înainte de servire, se zdrobeşte bine şi se pune în cupe înalte.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.