Înghețată vegetariană sau înghețată de post cu cocos

Înghețată vegetariană sau înghețată de post cu cocos

Ingrediente

  • 500 ml lapte de cocos foarte gras
  • 3 linguri miere lichidă de tei
  • 30 g zahăr vanilat
  • 10 ml esență de vanilie

Mod De Preparare

Înghețată vegetariană sau înghețată de post cu cocos – este una dintre cele mai simple rețete de înghețată, iar partea bună este că este extrem de simplă!

Această înghețată are la bază lapte de cocos, fiind o variantă foarte sănătoasă a înghețatelor clasice. Ce este laptele de cocos? Este un lichid care rezultă din pulpa fructului cocotier. El nu este același lucru cu apa de cocos, grăsimile vegetale din lapte având o densitate mai mare. Se poate folosi la smoothie-uri, supe, deserturi și sosuri.

Laptele de cocos conține acid lauric, lipide antimicrobiene și acid capric, compuși care au proprietăți antibacteriene bune, după cum arată Paradisul Verde. Acestea au și proprietăți antifungice și antivirale. Organismul transformă acidul lauric în monolaurină, aceasta luptând cu virusurile care duc la herpes, gripă și SIDA.

Surprinzător, laptele de cocos oferă și o cantitate benefică de fier. O ceașcă de lapte de cocos aproape un sfert, respectiv aproape jumătate din cantitatea de fier recomandată zilnic pentru femei, respectiv pentru bărbați. În plus, laptele de cocos este o sursă bogată de niacină (adică vitamina B3). Niacina și vitaminele din complexul B ajută să metabolizezi nutrienții din alimente, pentru ca ei să fie folosiți pentru producerea de energie.

Pentru persoanele care nu consumă lapte de origine animală, indiferent de motivul alegerii lor, laptele de cocos este un bun substituent. Acesta este delicios ca atare, dar o metodă cu adevărat gustoasă de a-l savura este sub formă de înghețată.

Iată cum se prepară înghețată vegetariană sau înghețată de post cu cocos:

  1. Se amestecă bine laptele de cocos, mierea, zahărul vanilat și esența de vanilie.
  2. Amestecul rezultat se toarnă într-un recipient și se dă la frigider. Acolo se lasă pentru aproximativ patru ore.
  3. În aceste patru ore, înghețata se scoate din jumătate în jumătate din oră și se amestecă cu ajutorul unui mixer.
  4. Înghețata se servește atunci când procesul de înghețare este complet. Opțional, se pot adăuga fulgi de cocos pentru decor

Foto: 123rf.com

Evaluează
Alte rețete