Inimioare şi steluţe

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g miere
  • 55 g unt
  • 225 g zahăr
  • 600 g făină
  • coaja de la o lămâie
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita cuişoare măcinate
  • 1 lingurita scorţişoară măcinată
  • 1/2 lingurita nucşoară măcinată
  • 3 gălbenuşuri
Ingrediente pentru glazură
  • 2 albuşuri
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 100 g nucă de cocos
  • drajeuri şi granule de ciocolată

Mod De Preparare

1. Mierea, untul şi zahărul se încălzesc la foc mic. Se amestecă până se topeşte zahărul, apoi se adaugă coaja rasă de lămâie şi se lasă să se răcească.

2. Se adaugă restul ingredientelor, se frământă, iar aluatul obţinut se pune într-un castron. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă o oră la rece.

3. Aluatul se întinde pe o suprafaţă presărată cu făină şi se taie în diverse forme: steluţe, inimioare, peştişori, brăduţi. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 15-20 de minute în cuptorul preîncălzit.

4. Pentru glazură, albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi zeama de lămâie şi se freacă circular până ce glazura capătă consistenţa smântânii şi zahărul se topeşte. Se ornează turta dulce după ce a fost scoasă din cuptor şi s-a lăsat puţin să se răcească. Pe unele forme se adaugă, peste glazură, nucă de cocos, drajeuri sau granule de ciocolată. Se lasă până se întăreşte.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă