Mod De Preparare
Rețeta de islere sau ischler (ishler) – biscuiții sandwich glazurați – datează încă din perioada imperiului austro-ungar. Prima mențiune a acestor biscuiți datează din 1849 în Bad Ischl, un oraș balneo din nordul Austriei. Împăratul Franz Joseph I iubea aceste islere. Nu știm dacă iubirea sa pentru islere era legată și de faptul că Konditorei Zauner, cofetăria ce producea acești biscuiți era foarte aproape de casa amantei sale.
Cum se fac islerele (ischler)
- Într-un castron încăpător se spumează untul cu zahărul. Se adaugă gălbenușul de ou și răzătura de lămâie.
- Se incorporează treptat făina. La final se adaugă și nucile măcinate fin.
- Dacă aluatul este prea moale, se dă câteva minute la frigider.
- Aluatul se întinde în foaie de 4-5 mm și se decupează forme rotunde de biscuiți isler. Aceștia se coc la 180 de grade Celsius până devin aurii.
- Se prepară crema amestecând untul moale cu zahărul pudră și cacao.
- Se lipesc câte doi biscuiți cu crema preparată anterior.
- Biscuiții se pot glazura de ciocolată (ciocolată topită la aburi cu puțin unt) total sau parțial. Se pot decora cu nucă sau figurine de zahăr.