Iute ca focul

Iute ca focul

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 kg ardei graşi galbeni
  • 5 ardei iuţi
  • 10 căţei de usturoi
  • frunze de ţelină
  • piper negru
  • sare
  • ulei de măsline
  • zeama de la o lămâie
  • 1 legatura pătrunjel

Mod De Preparare

1. Ardeii se coc pe tabla încinsă.

Se curăţă bine sub jet de apă, apoi se lasă la scurs.

2. Ardeii iuţi se toacă mărunt, iar usturoiul se curăţă, se pisează şi se amestecă cu ardeii iuţi.

Se freacă bine amestecul cu un praf de sare, o linguriţă de ulei de măsline şi puţină zeamă de lămâie.

3. Frunzele de ţelină se toacă şi ele, împreună cu ardeii graşi copţi, fie în cubuleţe mici, fie se dau prin blen­der, ca să se obţină o pastă consistentă.

4. Se amestecă toate ingredientele şi se serveşte rece, ca şi garnitură la cărnuri mai grase.

Evaluează