Iute ca focul

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 kg ardei graşi galbeni
  • 5 ardei iuţi
  • 10 căţei de usturoi
  • frunze de ţelină
  • piper negru
  • sare
  • ulei de măsline
  • zeama de la o lămâie
  • 1 legatura pătrunjel

Mod De Preparare

1. Ardeii se coc pe tabla încinsă.

Se curăţă bine sub jet de apă, apoi se lasă la scurs.

2. Ardeii iuţi se toacă mărunt, iar usturoiul se curăţă, se pisează şi se amestecă cu ardeii iuţi.

Se freacă bine amestecul cu un praf de sare, o linguriţă de ulei de măsline şi puţină zeamă de lămâie.

3. Frunzele de ţelină se toacă şi ele, împreună cu ardeii graşi copţi, fie în cubuleţe mici, fie se dau prin blen­der, ca să se obţină o pastă consistentă.

4. Se amestecă toate ingredientele şi se serveşte rece, ca şi garnitură la cărnuri mai grase.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.