Jeleu de mere

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 5 litri suc de mere proaspăt stors
  • 1 kg zahăr gelifiant (fructoză)
  • zeama de la 5 lămâi
  • 200 ml vermut

Mod De Preparare

1. Sucul se amestecă bine cu zahărul gelifiant, se toarnă într-un vas emailat şi se pune la foc iute, amestecând continuu, timp de 5 minute.

2. Se adaugă zeama de lămâie şi vermutul, se lasă să mai dea un clocot, apoi se dă deoparte şi se toarnă imediat, fierbinte, în borcane. Se închid ermetic borcanele, se învelesc în prosoape groase şi se lasă la răcit, acoperite.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.