Jeleu de mere

Retetă Jeleu de mere

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 5 litri suc de mere proaspăt stors
  • 1 kg zahăr gelifiant (fructoză)
  • zeama de la 5 lămâi
  • 200 ml vermut

Mod De Preparare

1. Sucul se amestecă bine cu zahărul gelifiant, se toarnă într-un vas emailat şi se pune la foc iute, amestecând continuu, timp de 5 minute.

2. Se adaugă zeama de lămâie şi vermutul, se lasă să mai dea un clocot, apoi se dă deoparte şi se toarnă imediat, fierbinte, în borcane. Se închid ermetic borcanele, se învelesc în prosoape groase şi se lasă la răcit, acoperite.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.