Jeleu din vin cu struguri

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 700 g struguri albi congelaţi
  • 250 ml vin alb
  • 100 g zahăr
  • 1/2 lingurita scorţişoară
  • 7-8 cuişoare
  • coajă rasă de la o lămâie
  • zeama de la o lămâie
  • 1 pachet jeleu de lămâie
Pentru ornat
  • 200 g struguri şi afine congelate

Mod De Preparare

1. Se separă jumătate din cantitatea de struguri şi se lasă la decongelat. Se curăţă de sâmburi şi se pun la fiert în vin cu zahărul, scorţişoara, cuişoarele şi coaja de lămâie. Se fierb 7-8 minute, după care se iau de pe foc şi se strecoară. Se lasă deoparte să se răceasacă.

2. Se lasă la decongelat şi cealaltă parte de struguri, care se curăţă apoi de sâmburi. Jeleul de lămâie se prepară conform indicaţiilor de pe pachet, folosind siropul din vin strecurat. Când se răceşte puţin, se adaugă strugurii curăţaţi şi se amestecă uşor, înglobând treptat şi zeama de lămâie.

3. Se toarnă în pahare şi se lasă la rece, să se întărească, aproximativ jumătate de oră, iar când se servesc se ornează cu struguri şi afine.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare