Jofré de biscuiţi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg biscuiţi de post
  • 200 g zahăr
  • 1 pachet margarină
  • 200 ml apă
  • 200 g cacao
  • 1 praf sare
  • 150 g stafide
  • 50 g migdale
  • 200 g nucă
  • 1 esenţă de rom
  • coaja rasă de la o lămâie
  • coaja rasă de la o portocală
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod De Preparare

1. Pentru început, se pun într-o cratiţă margarina, zahărul, cacaua, apa, vanilia, coaja de portocală şi de lămâie şi se lasă să fiarbă la foc potrivit, până capătă consistenţa unui sirop foarte bine legat.
2. Compoziţia fiartă se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei şi, între timp, se macină biscuiţii, nuca şi migdalele.
3. În compoziţia fiartă, se pun biscuiţii, nuca şi migdalele măcinate şi se amestecă uşor. Se pun stafidele, esenţa de rom şi un praf de sare.
4. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu folie de plastic şi se lasă aproximativ 1-2 ore la rece. Se serveşte pudrată cu cacao.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.