Mod De Preparare
Kedgeree este un preparat indian ce are la bază orez și pește. Acest tip de pilaf se prepară repede, ușor și este extrem de gustos datorită condimentelor folosite.
Kedgeree se poate prepara și cu ton din conservă și poate fi condimentat cu ghimbir și curry.
Cum se prepară pilaful indian cu pește, kedgeree
- Se fierb ouăle timp de 10 minute. Scopul este să obținem ouă fierte tari.
- Într-o tigaie în care am încins ulei de măsline se călește ceapa tăiată cubulețe. Se gătește timp de 5-6 minute sau până devine translucidă.
- Se pun 500 ml de apă la fiert cu puțină sare.
- Peste ceapă se adaugă orezul, curry-ul și turmericul. Se amestecă totul și se lasă la gătit 2 minute.
- Apa încălzită anterior se adaugă peste orez. Se amestecă bine. Se lasă la fiert 10-12 minute fără a amesteca. Se verifică dacă orezul este fiert.
- Se gătește somonul la grătar sau într-o tigaie cu puțin ulei.
- Când orezul este aproape gata, se sfarmă somonul și se adaugă peste orez. Când orezul este gata se oprește focul și se adaugă ouăle tăiate sferturi.