Mod De Preparare
Kimchi este unul dintre cele mai populare mâncăruri cu origini coreene. Rețeta originală are o vechime de aproximativ 250 de ani. Kimchi înseamnă legume fermentate într-un sos picant. Aceste legume pot fi varză, ridichi, castravete, ceapă verde etc.
Cum se prepară kimchi
- Se separă foile verzei. Se taie în bucăți potrivite.
- Într-un vas încăpător se adaugă apa și sarea grunjoasă și se amestecă până la dizolvarea sării. Se adaugă bucățile de varză și se lasă la fermentat timp de 12 ore.
- Separat se prepară sosul picant. Se curăță ghimbirul de coajă și se adaugă într-un mojar alături de usturoiul curățat și el și se pasează până se obține un amestec omogen.
- Într-un alt vas se amestecă făina de orez cu boia picantă. Se adaugă puțină apă rece și se amestecă.
- Se adaugă peste amestecul de boia și pasta de usturoi cu ghimbir, pasta de boabe de soia, sosul de pește, semințele de susan și zahărul. Se amestecă și se dă la frigider.
- Varza se scurge bine de saramură și se adaugă în sosul picant. Se amestecă bine și se pune într-un borcan, la fermentat în frigider pentru cel puțin 8 zile.