Învață să prepari acest desert rapid pentru cei mici, în varianta mai sănătoasă, făcută în casă, cu ingrediente naturale.
Mod de preparare:
Separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile până se fac spumă tare. Amestecă gălbenușurile cu mierea și adaugă amidon și cacao.
Încorporează albușurile în aluat cu o spatulă și tapetează cu hârtie de copt o tavă de prăjituri dreptunghiulară.
Toarnă aluatul în tavă și întinde uniform.
Dă la cuptor pentru 12 minute, la foc iute, 220 grade Celsius. Ai grijă să nu se ardă, deoarece aluatul este foarte ușor. Se lasă la răcit și se prepară crema de lapte.
Amestecă apa cu mierea și gelatina (sau agar-agar) într-o cratita mică. Adu la fierbere timp de 3 minute. Lasă să se răcească puțin și amestecă cu crema de brânză. Folosește mixerul la viteză medie, pentru o consistență aerată. Adaugă frișca la amestec.
Taie blatul de ciocolată pe din două și unge partea de jos cu crema de lapte. Pune capacul de blat de ciocolată deasupra și dă la frigider cel puțin două ore înainte de servire.