Blatul:
Separam ouale. Batem bine albusurile cu zaharul ca la bezea si apoi adaugam cate un galbenus pe rand amestecand continuu cu mixerul. La final adaugam si plicul de praf de budinca rece. Amestecam bine si punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt la foc mediu la cuptor – 185 de grade, pentru 20-25 de minute- pana cand daca ne uitam la ea si apasam cu degetul, se ridica inapoi ca un burete, sau si testul cu scobitoarea e bun. O scoatem o racim si o taiem pe din 2.
Crema:
Batem bine cu mixerul toate ingredientele cremei o data, cateva minute bune, pana se intareste.
Pont: daca folosim smantana dulce pentru frisca si daca nici dupa cateva minute bune de batut cu mixerul, crema nu are o consistenta ff groasa, atunci putem adauga un pliculet de intaritor pt frisca (amidon), daca insa ne iese cum trebuie, nu mai e nevoie..La Frisca lichida dulce, care nu e neaparat numai din smantana (ci gen Hulala) am observat ca nu e necesar intaritorul..se intareste imediat singura, fara ajutor..insa va recomand smantana dulce pt frisca pt ca e mai buna, e mai sanatoasa, e din lapte si atat..nu mai contine alte porcarii)
Se punea apoi crema peste primul blat, se niveleaza si se adauga si cel de-al 2 lea blat peste.
Glazura:
Se topeste la microunde sau la baie de aburi, ciocolata cu untul si coniacul ..apoi se adauga repede si frisca lichida si se omogenizeaza cu un mic tel dupa care se toarna rapid pt ca se intareste repede, peste blat. Se niveleaza si se lasa la raciturmand ca apoi sa se introduca la frigider cateva ore. Se orneaza cu zmeura.
Trimisa de: Vetrineanu Luciana Nadina