Învaţă să prepari o kunafa însiropată şi delicioasă.
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, se amestecă ingredientele fără făină şi praf de copt. Apoi se adaugă şi acestea şi se amestecă până se obţine un aluat omogen. Se lasă 20 de minute la crescut. Apoi, aluatul se întinde într-o foaie nu mai groasă de 2 mm din care se taie cercuri de 3-4 cm diametru. La rândul lor, aceste cercuri se crestează cu cuţitul.
2. Se aşază formele în tava de copt a aragazului, se coc 20- 25 de minute şi apoi, după coacere, se lasă 5 minute să se răcorească.
3. Într-un vas, se pun la fiert apa şi zahărul şi se lasă 5 minute din momentul în care fierbe. Se pune sucul de lămâie şi se mai lasă un minut la fiert.
4. Se toarnă siropul peste forme, se presară susanul şi se lasă 3 ore înainte de a le aduce la masă. Se ornează cu frunzuliţe de mentă.
BINEDEŞTIUT!
Paharul de iaurt care după ce se goleşte, se spală, se şterge şi se foloseşte la măsurarea celorlalte ingrediente.