Cum se faceLahanorizo – orezul cu varză în stil grecesc
Într-o tigaie încăpătoare se încinge ulei.
Se adaugă ceapa, usturoiul și se gătesc până acestea se înmoaie. Se adaugă varza și se reduce focul la mediu. Se mai adaugă și morcovul, prazul, țelina și ardeiul gras. Se condimentează cu sare și piper. Se amestecă.
În lahanorizo se adaugă roșiile cuburi, foaia de dafin și cele 4 linguri de ulei de măsline. Se toarnă suficientă apă cât să acopere totul și se fierbe la foc mic timp de 45 de minute.
Se completează cu apă după cele 45 de minute. Se dă focul la mic și se adaugă orezul, pătrunjelul și mărarul.
Se fierbe orezul cu varza timp de aproximativ 25 de minute la foc mediu. Înainte de servire se lasă 10 minute pentru a se răci.
Lahanorizo se servește cu piper proaspăt măcinat și zeamă de lămâie proaspătă.