Lalele din roșii umplute cu brânză și castraveți

Lalele din roșii umplute cu brânză și castraveți

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 15 roșii cherry/Roma (cca 500 g)
  • 2 castraveți mici
  • 16 tulpini de ceapă verde
  • 240 g cremă de brânză
  • 1 lingură de unt
  • 1 linguriță combinată de oregano și busuoic (uscate)
  • sare și piper

Mod De Preparare

Ce importantă e prezentarea pentru un aperitiv de la o masă festivă, nu? Ei bine, aici vă lăsăm rețeta unuia dintre cele mai aspectuoase, simple, ieftine și gustoase aperitive. Pe gustul tuturor românilor (și nu numai), combinația de roșii cu brânză capătă un aspect festiv sub această formă, atât de ușor de realizat de către oricine, chiar și de căter un începător într-ale bucătăriei.

  1. Crema de brânză poate fi de care vrei tu (Eu, de exemplu am răzuit telemea de vacă, am frecat-o cu untul). Combin-o cu castravetele tocat mărunt/dat pe răzătoare și stors de zeamă. Apoi adaugă peste condimentele și freacă (cu furculița sau un blender mic de mână)
  2. Fă o cruce în capătul fiecărei roșii (cel în care nu are moț), scoate puțin din miez, cât să ai loc să pui umplutura de brânză.
  3. Pune câte o linguriță din umplutură în fiecare roșie. În capătul opus, înfige câte o codiță de ceapă (doar partea verde), pe post de tulpină.
  4.  SUGESTIE DE PREZENTARE: Aranjează lalelele pe o farfurie, în formă de buchet și leagă „buchetul” format cu codița extra de ceapă.

LALELE DIN ROSII

Alte rețete de aperitive delicioase:

Sandwich Reuben

Clătite pufoase cu șuncă și cașcaval afumat

Croissante cu mozzarella si usturoi

Foto: shutterstock

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot