Lămâiţă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1+1/4 kg zahăr
  • 8 cesti apă
  • 1 lămâie
  • 2 pliculete zahăr vanilat

Mod De Preparare

1. Zahărul şi apa se pun la topit la foc mic. După ce zahărul s-a topit, se dă focul iute şi se lasă la fiert. Se ia spuma, se adaugă zahărul vanilat şi se şterg marginile dacă a rămas zahăr întărit (deoarece acesta provoacă zaharisirea şerbetului).
2. Se opreşte focul, iar când compoziţia s-a răcorit, se freacă bine. Apoi se toarnă zeama de lămâie puţin câte puţin. Se lasă încă 10 minute la congelator.
3. La final, se poate adăuga, după gust, coajă de lămâie rasă.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.