Laptele de cocos este o alternativă deosebit de delicioasă și sănătoasă la laptele clasic, de vacă. Deși se găsește în orice supermarket, poate fi preparat și în casă – iar rezultatul este de vis.
Laptele de cocos este un lichid alb, opac, extras din pulpa nucii de cocos. Are un gust bogat, care se datorează conținutului mare de ulei din cocos. Este popular printre persoanele care urmează un regim vegetarian sau vegan.
Totodată, laptele de cocos este un ingredient de nelipsit din bucătăriile din Asia de Sud, Africa de Est și de Vest, precum și din America Latină, unde laptele de cocos este folosit atât în supe și feluri principale, cât și în deserturi.
O porție de lapte de cocos de 100 de grame este deosebit de sănătoasă. Conține 44% din doza zilnică recomandată de mangan, 14% din cea de fosfor, 12% din cea de fier și 7% din cea de zinc. De asemenea, conține vitamina B6, vitamina C și vitamina E.
Pentru a face lapte de cocos la tine acasă, ai nevoie de o nucă de cocos, apă plată, o sită și un tifon – atât de simplu.
Foto: 123rf.com