1. Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Se curăţă legumele, se toacă mărunt şi se călesc într-o cratiţă cu untul sau uleiul de măsline pâ nă se înmoaie. Se pun roşiile date pe răzătoare, se lasă să fiarbă la foc potrivit şi se înăbuşă până scade.
2. Separat, într-o tigaie încinsă se topeşte untul, apoi se pune în ploaie făina şi se prăjesc uşor. Se adaugă laptele sau supa, depinde de ce aveţi în casă sau ce preferaţi, şi se amestecă pâ nă se face ca o ciulama şi se dă la răcit.
3. Se pun într-un bol brânza, ouăle şi smântâna şi se amestecă până se omogenizează. Peste brânză se pun legumele călite şi verdeaţa tocată şi se amestecă. Se pun foile de lasagna într-o tavă potrivit de mare, unsă cu unt sau ulei şi în straturi succesive, compoziţia de legume şi brâ nză. Ultimul strat trebuie să fie format din sos alb, peste care se presară şi caşcavalul ras sau parmezanul. Se pune tava în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit aproximativ 45 de min.