Lasagna cu brânză şi legume

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 8 foi lasagna
  • 3 roşii
  • 1 dovlecel
  • 1 vânătă
  • 300 g spanac verde sau congelat
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 400 g brânză sărată de vacă
  • 100 g smântână
  • 2 ouă
  • sare
  • 100 g parmezan sau caşcaval ras
  • piper
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei de măsline
  • 40 g făină
  • 350 ml supă de legume sau lapte

Mod De Preparare

1. Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Se curăţă legumele, se toacă mărunt şi se călesc într-o cratiţă cu untul sau uleiul de măsline pâ nă se înmoaie. Se pun roşiile date pe răzătoare, se lasă să fiarbă la foc potrivit şi se înăbuşă până scade.

2. Separat, într-o tigaie încinsă se topeşte untul, apoi se pune în ploaie făina şi se prăjesc uşor. Se adaugă laptele sau supa, depinde de ce aveţi în casă sau ce preferaţi, şi se amestecă pâ nă se face ca o ciulama şi se dă la răcit.

3. Se pun într-un bol brânza, ouăle şi smântâna şi se amestecă până se omogenizează. Peste brânză se pun legumele călite şi verdeaţa tocată şi se amestecă. Se pun foile de lasagna într-o tavă potrivit de mare, unsă cu unt sau ulei şi în straturi succesive, compoziţia de legume şi brâ nză. Ultimul strat trebuie să fie format din sos alb, peste care se presară şi caşcavalul ras sau parmezanul. Se pune tava în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit aproximativ 45 de min.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă