Lasagna cu brânză

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pachet foi lasagna
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite ulei de măsline
Pentru umplutură
  • 400 g brânză dulce de vaci
  • 400 g telemea de vacă
  • 7 ouă
  • 120 g unt
  • 3-4 linguri pesmet
  • 250 ml smântână pentru gătit

Mod De Preparare

1. Foile de lasagna se pun să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet în apă cu sare şi ulei. După ce s-au înmuiat, se scot într-o sită şi se lasă 2-3 minute în apă rece. Apoi se scot şi se acoperă cu o folie de plastic, să nu se lipească între ele şi să nu se usuce.
2. Separat, se rade telemeaua pe răzătoarea mică şi se amestecă cu brânza dulce, cu untul moale şi cu 4 ouă bătute spumă. Se amestecă bine şi se obţine o cremă de brânză consistentă.
3. Se unge tava cu unt şi se tapetează cu pesmet, apoi se pune un rând de foi de lasagna, un rând din compoziţia de brânză, un rând de foi, brânză şi ultimul strat de lasagna. Înainte de a o băga în cuptor, se acoperă cu cele 3 ouă rămase, bătute spumă, împreună cu smântâna. Se bagă în cuptorul încălzit în prealabil şi se lasă aproximativ 60 de minute.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.