Lasagna cu sos de roşii

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 carne tocată de vită
  • 300 carne tocată de porc
  • un pachet foi de lasagna
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • cimbru proaspăt şi uscat
Pentru sos
  • 100 unt
  • 200 lapte
  • 1-2 linguriţe făină
  • un praf nucşoară
  • piper alb
  • 200 suc de roşii
  • 1-2 fire busuioc verde
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 parmezan

Mod De Preparare

  1. Foile de lasagna se opăresc în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.
  2. Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, cât să devină sticloasă, apoi se adaugă carnea tocată condimentată cu sare, cimbru şi piper, şi se înăbuşe.
  3. Se pune untul să se topească, se adaugă sarea, piperul, nucşoara, făina şi laptele şi se face sosul alb.
  4. Se unge tava cu unt, se pun foile de lasagna, carnea tocată şi se acoperă cu sosul alb. Se dă la cuptor. La sfârşit, se toarnă sosul de roşii.
Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.