Lasagna de ciocolată, fără coacere

tort lasagna

De Ana Munteanu,

Ingrediente

  • 36 biscuiți Oreo (sau obișnuiți, cu cacao)
  • 250 g brânză dulce
  • 6 linguri unt topit la bain marie
  • 350 g frișcă lichidă
  • 3-4 linguri de zahăr tos
  • 2 fiole esență vanilie
  • 2 plicuri budincă ciocolată
  • 300 ml lapte rece
  • 150-200 g bucățele/chipsuri decorative de ciocolată neagră/cu lapte

Mod De Preparare

Doi termeni culinari iubiți de toată lumea:  ciocolată și lasagna! Straturi de biscuiți fragezi sfărâmați, frișcă mătăsoasă, budincă fină de ciocolată și mini-bulgărași de ciocolată… Dacă vă mai spunem că se face și fără coacere, urcă în topul preferințelor tale culinare chiar dinainte să iei prima gură.

Unge cu unt o tavă cu dimensiunile de 9×13. Sfarămă biscuiții într-o pungă care se închide etanș, presând pe un fund de lemn cu un sucitor. Adaugă unt topit la bain marie în pungă și agit-o până se combină bine cu biscuiții. Tapetează tava cu mixtura din pungă și dă la congelator timp de 5 minute.

Fă budinca de ciocolată conform instrucțiunilor de pe pachet. Apoi las-o la răcit. Într-un bol mediu, bate brânza dulce până obține o structură mătăsoasă. Adaugă 2 linguri de lapte și zahăr. Amestecă până la omogenizare. Într-un alt bol, bate frișca lichidă cu o lingură de zahăr și 2 fiole de esență de vanilie până se întărește. Toarnă jumătate din cantitatea de frișcă obținută peste brânza dulce și omogenizează. toarnă rezultatul peste „blatul” din tavă. Dă la frigider pentru alte 5 minute. Într-un alt bol, amestecă budinca de ciocolată răcită cu laptele rece până se îngroașă. Toarn-o în tavă, peste stratul de brânză dulce și frișcă. Iar la frigider tava pentru 5-10 minute, pentru a lăsa budinca să se așeze. Scoate din firgider și întinde deasupra restul de frișcă. Presară deasupra bucățile mici de ciocolată.

Sau, dacă nu ai ciocolată, cerne deasupra pudră de cacao.

Se ține la frigider 3-4 ore înainte de servire.

Foto: tort / shutterstock

 

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.