Lasagna Mic-Dejun

lasagna

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 cutie foi de lasagna
  • 8 ouă
  • 120 g mozzarella
  • 130 g Cheddar
  • 12 cârnăciori
  • 6 felii de bacon
  • 1 cutie frunze de spanac proaspete

Mod De Preparare

Dacă tot trebuie să fie micul dejun cea mai consistentă masă a zilei, de ce nu ar merge o lasagna la prima oră? Desigur, nu una cu umplutură clasică. Să facem cea mai rapidă variantă de lasagna posibilă, astfel: 

În primulrând, pentru a merge treaba repede de dimineață, trebuie să ne semi-pregătim ingredientele cu o seară înainte. Asta înseamnă că fierbem foile de lasagna, prăjim cârnăciorii și baconul și spălăm frunzele de spanac.

De dimineață facem ouăle bătute. Preîncălzim cuptorul la treaptă mare.

Pe fundul unei tăvi care nu lipește așezăm primul strat de foi de lasagna, jumătate din cantitatea de ouă, jumătate din cea de cârnăciori, aproape jumătate din fiecare tip de brânză (rasă), jumătate din cea de spanac. Apoi continuă să stratifici, respectând ordinea. Ultimele două rânduri trebuie să fie unul de paste și unul de bacon (cel prăjit cu o seară înainte). Presară deasupra, acoperind pastele complet, restul de brânză rămas.

Dă la cuptor pentru 15-20 de minute.

Foto: 123rf.com

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare