1. Într-o tigaie încinsă cu unt, se căleşte uşor făina. Se stinge cu lapte rece, adăugat treptat, amestecând energic să se omogenizeze. Se lasă să fiarbă 8-10 minute, apoi se adaugă smântâna, supa concentrată, sare şi piper după gust. Se obţine un sos alb, consistent, care se lasă să se răcească. Foile de lasagne se fierb în apă cu sare, atât cât este indicat pe pachet. Ciupercile, roşiile, ceapa şi usturoiul se curăţă şi se spală, iar brânza şi caşcavalul se dau pe răzătoare.
2. Într-o tavă unsă cu unt se pune puţin sos, apoi un strat de foi de lasagne şi un strat de roşii tăiate felii, pe care se presară busuioc şi usturoi tocat mărunt. Se pune un strat de ciuperci tăiate felii, ceapă tăiată solzişori şi un strat de brânză şi caşcaval.
3. Se repetă aşezarea în straturi a ingredientelor şi se termină cu un strat de paste, restul de sos, brânză şi caşcaval. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 40-50 minute.