Lasagne cu roşii şi ciuperci

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 linguri unt
  • 50 g făină
  • 250 ml lapte
  • 150 ml smântână
  • 1 lingurita supă concentrată de legume
  • 450 g lasagne
  • 500 g roşii
  • 500 g ciuperci
  • 1 lingurita busuioc
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 100 g brânză telemea
  • 150 g caşcaval
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Într-o tigaie încinsă cu unt, se căleşte uşor făina. Se stinge cu lapte rece, adăugat treptat, amestecând energic să se omogenizeze. Se lasă să fiarbă 8-10 minute, apoi se adaugă smântâna, supa concentrată, sare şi piper după gust. Se obţine un sos alb, consistent, care se lasă să se răcească. Foile de lasagne se fierb în apă cu sare, atât cât este indicat pe pachet. Ciupercile, roşiile, ceapa şi usturoiul se curăţă şi se spală, iar brânza şi caşcavalul se dau pe răzătoare.

2. Într-o tavă unsă cu unt se pune puţin sos, apoi un strat de foi de lasagne şi un strat de roşii tăiate felii, pe care se presară busuioc şi usturoi tocat mărunt. Se pune un strat de ciuperci tăiate felii, ceapă tăiată solzişori şi un strat de brânză şi caşcaval.

3. Se repetă aşezarea în straturi a ingredientelor şi se termină cu un strat de paste, restul de sos, brânză şi caşcaval. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 40-50 minute.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)