Cum se prepară băutura indiana lassi

Cum se prepară băutura indiana lassi

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 mango medii copți
  • 2 iaurturi de soia
  • jumătate de pahar de lapte vegetal (cocos, ovăz, migdale)
  • 1 lingură de siorp de agave (opțional)
  • un vârf de linguriță de cardamom
  • un vârf de linguriță de pudră de turmeric

Mod De Preparare

Lassi este o băutură tradițională indiană ce are la bază iaurtul. Lassi de mango este una dintre cele mai populare rețete din această categorie și poate fi consumat de cei ce țin post, vegetarieni, vegani sau cei cu intoleranță la lactoză.

Cum se prepară lassi de mango, populara băutură indiană

  1. Mango se curăță de coajă și se taie cuburi. Cu cât e mai copt mangoul cu atât lassi va ieși mai dulce și mai cremos.
  2. Cuburile de mango, iaurtul de soia, cardamomul, turmericul și jumătate din cantitatea de lapte vegetal se pun într-un blender și se pasează. Dacă se dorește un lassi de mango mai fluid se mai poate adăuga lapte vegetal. Dacă băutura nu se suficient de dulce, se poate adăuga și siropul de agave.
  3. Lassi de mango se ține la frigider câteva minute. Se servește garnisit cu cocos sau cardamom.
Evaluează