Lebăr de casă – rețeta tradițională

Lebăr de casă - rețeta tradițională

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 ficat porc
  • 2 plămâni
  • 1 plină
  • 200 g carne grasă de pe guşa porcului
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1-2 intestine de porc pentru cârnaţi

Mod De Preparare

Lebărul tradiţional nu trebuie să lipseacă din colecţia ta de reţete pentru masa de Crăciun. Aici ai cea mai simplă și răspândită rețetă de lebar de casa, dacă o respecți o să îți iasă un lebăr atât de bun, nu vei mai cumpăra vreodată făcut de alții!

Lebar de casa, pas cu pas!

1.   Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele.

2.   Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru. După ce au fiert, zeama nu se aruncă, iar carnea şi măruntaiele se trec prin maşina de tocat.

Apoi, pas­ta rezultată se frământă cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert ingredientele.

lebar de casa

De sarbatori, lebarul poate sa fie in centrul atentiei la masa

3.   La maşina de tocat se ataşează pâlnii de cârnaţi pe care se trage intestinul de porc. Se umple intestinul, se leagă la ambele capete şi se dă la rece.

Lebarul de casa se poate servi cu hrean sau mustar, in functie de preferinte.

 

 

Evaluează
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 2 voturi