Legume asortate

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g morcovi
  • 3 frunze de dafin
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura boabe de muştar
  • 5 rădăcini de ţelină
  • 3 linguri sare
  • 200 g zahăr
  • 750 ml oţet
  • 200 g ciuperci mici
  • 200 g arpagic
  • 1 ardei gras
  • 400 g fasole verde
  • 500 g conopidă

Mod De Preparare

1. Se spală toate legumele. Se curăţă morcovii şi rădăcinile de ţelină şi se taie rondele, se rupe conopida în buchete, se rup păstăile de fasole pe jumătate. Se taie ardeiul pe jumătate, se scot sâmburii şi se taie cubuleţe. Se taie arpagicul mărunt.

2. În 500 de ml de apă se pun la fiert zahărul, sarea, rondelele de ţelină, boanele de muştar şi cele de piper şi frunzele de dafin. Se lasă să dea un clocot.

3. Între timp, într-o altă oală se pun la fiert în apă cu un praf de sare celelalte legume: morcovii, conopida, fasolea, ardeiul şi arpagicul. Se lasă aproximativ 5 minute, apoi se adaugă ciupercile şi se lasă să fiarbă la foc mic.

4. Se trage oala de pe foc, se iau legumele cu o paletă şi se pun într-o strecurătaore, unde se lasă puţin să se scurgă. Se pun apoi în borcane.

5. Peste legume, se toarnă supa de ţelină. Se închid imediat bor­canele şi se lasă la răcit. După 3 zile se strecoară lichidul, se pune încă o dată la fiert şi se mai adaugă apă sau oţet dacă este nevoie. Se toarnă apoi din nou în borcane, peste legume. Borcanele se închid bine şi se păstrează astfel 5-6 luni la rece.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.