Legume cu macrou marinat

Retetă Legume cu macrou marinat

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • zeama de la o lămâie
  • 1 lămâie
  • 1 lingurita boia dulce
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • piper boabe și măcinat
  • sare
  • 1 foaie dafin
  • 1 legatura mărar
  • 1 fir praz
  • 3 ardei
  • 6 cartofi
  • 300 g macrou afumat
  • 3-4 roșii

Mod De Preparare

1. Se curăţă cartofii, ardeii, prazul și se spală. Se taie bucăţi mari și se călesc în uleiul de măsline. Se stropesc cu puţină apă și se lasă să fiarbă înăbușit. Se condimentează cu sare, boia și piper, după gust.
2. Se curăţă usturoiul, se taie mărunt sau se pisează și se adaugă în cratiţa cu legumele. După ce au scăzut, se lasă la cuptor 30 de minute să se rumenească.
3. Separat, se scoate macroul din saramură și se scurge. Se stropește cu zeama de la o lămâie, se condimentează cu puţin piper măcinat, foaie de dafin și se ornează cu mărar proaspăt tocat mărunt.
4. După ce s-au rumenit legumele, se scot, se lasă să se răcorească și se servesc cu macroul marinat. Se ornează cu fire de mărar și feliuţe de lămâie.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă