Leurdă la borcan

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • sare grunjoasă
  • ulei de măsline
  • 3 linguri miez de nucă
  • 5-6 legaturi leurdă

Mod De Preparare

  1. Leurda foarte proaspătă se spală frunză cu frunză și se pune la scurs și la uscat.
  2. Miezul de nucă se alege bine şi se mărunţeşte cu sucitorul de aluat, cât să nu fie prea mărunt. Leurda uscată foarte bine se taie mărunt și se amestecă bine cu sare grunjoasă și cu miezul de nucă pisat. Cantitatea de nucă este necesară pentru a da aromă conservei; dacă este în cantitate prea mare, va domina leurda.
  3. Se introduce totul în borcan și se tasează cu degetele sau cu o lingură. Când s-a umplut borcanul, se pune ulei de măsline extravirgin de cea mai bună calitate pe deasupra și se închide borcanul ermetic. Dacă sunt închise bine, borcanele rezistă până iarna.
  4. Se servește în salate, simplă, pe pâine prăjită sau alături de o brânză bună.
Evaluează
Media Rating
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)