Lichior cremă de ciocolată

Lichior cremă de ciocolată

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 175 ml gin
  • 200 g cremă de ciocolată (Nutella)
  • 300 ml lapte
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 50 g zahăr

Mod De Preparare

Lichiorul cremă de ciocolată este un deliciu pe mesele festive. O băutură alcoolică dulce pe gustul doamnelor atât de ușor de făcut, delicioasă și rapidă. Este băutura perfectă pentru a încheia o masă în familie.

Pentru cine nu are gin în casă, îl poate înlocui cu vodka, rom sau whiskey, în funcție de preferințe și gusturi.

Cum se prepară lichiorul cremă de ciocolată

  1. Într-o cratiță se adaugă laptele, smântâna pentru frișcă și zahărul. Se pune la foc mediu și se amestecă până ce zahărul se topește.
  2. Treptat se va adăuga și crema de ciocolată și se amesteca după fiecare adăugare pentru a dizolva crema. Se va păstra focul la mediu.
  3. După ce crema de ciocolată s-a dizolvat complet se oprește focul și se lasă amestecul să se răcească un pic.
  4. Ginul se adaugă treptat amestecând continuu. Dacă se formează cocoloașe, lichiorul cremă de ciocolată se va pasa în blender.
  5. Lichiorul se transferă într-o sticlă cu capac și se introduce la frigider timp de minim 24 de ore. Se servește rece.
Evaluează