Lichior de casă japonez Umeshu

Lichior de casă japonez Umeshu

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kilogram de prune sau caise verzi
  • 500 g zahar cubic
  • 1,8 litri alcool (25 - 35 grade)

Mod De Preparare

Umeshu este un lichior de casă japonez care se prepară din caise sau prune verzi. Gustul obținut este unul dulce-acrișor, iar conținutul de alcool este undeva între 10 și 15%.

Cum se face lichiorul de casă japnez Umeshu 

  1. Prunele sau caisele verzi se spală bine și se lasă într-un castron acoperite cu apă timp de minim 12 ore. După trecerea acestui timp se vor usca cu ajutorul prosoapelor de hârtie sau se pot lăsa la soare timp de 2 ore, având grijă se întoarcă pe toate părțile.
  2. Codițele se îndepărtează cu ajutorul unei scobitori.
  3. Se va spala bine un borcan mare cu capac. Se va dezinfecta clătind cu alcool.
  4. Se va pune un rând de fructe, unul de zahăr până ce vom epuiza toate ingredientele.
  5. Se va turna alcool peste fructe și zahăr și se va închide borcanul.
  6. Borcanul se va așeza la loc întunecat și rece pentru 5 luni. Din când în când se va agita borcanul (fără a-l deschide).
Evaluează