Linguini cu sos pesto

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g paste (linguini)
  • 5 crengute busuioc
  • 40 g seminţe decojite de floarea-soarelui
  • 3 căţei de usturoi
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 60 g parmezan ras
  • sare, piper

Mod De Preparare

1. Se spală şi se curăţă busuiocul. Usturoiul se curăţă şi se taie bucăţi. O parte din frunzele de busuioc împreună cu usturoiul se pun într-un mojar şi se amestecă, timp în care se adaugă treptat uleiul de măsline. La final, se pune un praf de piper.

2. Separat, se fierb pastele în apă cu un praf de sare. Se strecoară, se mută în alt vas şi se amestecă cu sosul obţinut. Deasupra se presară parmezanul şi seminţele de floarea- soarelui.

3. Se decorează cu frunze de busuioc şi se serveşte imediat.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)