Succesul avut de rețeta de macaroane cremoase cu brânză a dat naștere variantei ei vegane, fără gluten dar plină, plină de gust.
Se face extrem de ușor și rapid, astfel:
Puneți caju-ul la înmuiat într-o cănuță. Curățați, tăiați în bucăți cartofii și puneți-i la fiert. Între timp spală și curăță morcovul și ceapa. După 2 minute pune morcovul tăiat la fiert, alături de cartofi. După 5 minute, adaugă ceapa tăiată. Lasă la fiert timp de 7 minute. Alături, fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Într-un robot de bucătărie adaugă caju-ul, cam o cană din apa în care ai fiert legumele, cățeii de usturoi, condimentele – după gust, desigur. Amesteci bine la treaptă mare până obții un rezultat omogen și cremos.
Adaugi sosul peste paste și, dacă mai este nevoie, asezonezi iar.
Notă: Dacă vrei, înainte de servire, poți să mai dai porțiile individuale la cuptor.
Foto: 123rf.com