Macaroons cu cocos din 3 ingrediente

macaroons

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g fulgi de cocos
  • 3 albușuri de ou
  • 70 g zahăr

Mod De Preparare

Iubitori de cocos, v-am găsit desertul PERFECT!

Crocant și auriu la exterior, gumat și moale la interior. Ai nevoie de doar 3 ingrediente și 10 minute și acest desert delicios este gata de băgat la cuptor!

  1. Preîncălzește cuptorul la 160 grade Celsius și pune o hârtie pergament/de copt într-o tavă care nu lipește.
  2.  Bate albușurile cu zahărul bine de tot, până obții o spumă tare (ca pentru bezele). Adaugă treptat nuca de cocos și încorporeaz-o, amestecând încet cu o spatulă.
  3. Formează macaroons-urile. Dacă nu ai poș, îl poți înlocui cu o pungă căreia îi faci o gaură într-un colț. Dacă nu vrei să procedezi așa, poți să pui, pur și simplu, „porțiile” cu o linguriță, în tavă (la mică distanță una de alta, deoarece se vor mări un pic)
  4. Dă-le la cuptor timp de 15-20 de minute. Stai mereu cu ochii pe ele, deoarece se pot face și mai repede de atât (contează foarte mult ce fel de cuptor ai)
  5. Când se rumenesc la suprafață, scoate-le și lasă-le să se răcească cel puțin 10 minute înainte de servit.

Foto: 123rf.com

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi