Magiun de prune

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 5 kg prune bine coapte
  • 10 tablete de aspirină pisate

Mod De Preparare

1. Prunele se spală, se curăţă de sâmburi, apoi se pun într-o cratiţă emailată sau într-un tuci, cu 1-2 căni de apă, să nu se prindă de fund fructele. Se pune vasul la foc mic, pe aragaz, amestecând din când în când, timp de o oră.

2. Apoi, vasul se bagă la cuptor, tot la foc mic, şi se lasă până ce coaja fructelor se răsuceşte şi nu mai este zeamă deloc. Se opreşte focul, iar vasul se lasă la cuptor până se răceşte complet.

3. Se pune magiunul în borcane, apoi se presară deasupra, pe fiecare, borcan, praf de aspirină. Se acoperă cu celofan şi se păstrează la rece.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă