Maioneză de post din morcovi

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g morcovi
  • 2 linguri pastă tahini
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 100 ml de ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui
  • jumătate de cățel de usturoi
  • un praf de sare

Mod De Preparare

Maioneza din morcovi este un preparat de post, vegan, fără ouă, ideal pentru persoanele ce nu consumă produse cu lactoză. Acest tip de maioneză este un preparat ieftin, ușor de preparat și sănătos.

Cum se face maioneza de post din morcovi

  1. Morcovul se fierbe timp de 20 de minute sau până s-a înmuiat. Morcovul se poate prepara și la aburi.
  2. Morcovii se lasă la scurs și răcit.
  3. Se taie morcovii în bucăți mai mici și se pasează. Pentru o maioneză fină se preferă folosirea unui blender sau mixer. Pasta de morcovi trebuie pasată bine.
  4. Jumătatea de cățel de usturoi se prăjește puțin în puțin ulei. Se va evita arderea sa, căci va deveni amar. Se poate folosi usturoiul crud, dar aroma va fi intensificată prin prăjire.
  5. În blender se pune pasta tahini, usturoiul, sucul de lămâie, sarea și se pasează până când ingredientele sunt integrate.
  6. Se începe adăugarea uleiului puțin câte puțin, amestecând încontinuu. Se poate pune și mai mult ulei, în funcție de consistența dorită.
Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa