1. Într-un ceaun sau într-o oală cu fundul mai gros se pune supa pe foc. Se adaugă cimbrul şi o lingură de mălai şi se lasă să dea în fiert. După primele clocote se toarnă în ploaie mălaiul şi se amestecă încontinuu, cu o lingură de lemn. Se ia mămăliga cu dosul lingurii de la exterior la interior şi se amestecă, până se leagă şi este bine fiartă. La sfârşit se adaugă parmezanul, se mai lasă câteva clocote şi se răstoarnă.
2. Pentru crema de brânză, se pasează brânza proaspătă cu telemeaua rasă, ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul, toate tocate mărunt. Se potriveşte la gust cu sare şi se pune pe felii de castraveţi. Se ornează cu ridichi şi se serveşte cu mămăliguţă prăjită.
3. Mămăliguţa rece se taie felii, se prăjeşte în unt sau ulei şi se ornează.