Mâncare de bame

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g bame
  • 3-4 ardei
  • 500 g roşii
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei de măsline
  • zeama de la o lămâie
  • 1 litru borş
  • 3 cepe
  • 1 legatura pătrunjel

Mod De Preparare

1. Se curăţă bamele de codiţe, se spală în apă călduţă şi apoi se opăresc într-un litru de borş, în câteva clocote.

2. Separat, se curăţă ceapa, se toacă solzişori şi se căleşte în uleiul de măsline cât să devină sticloasă, apoi se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe şi puţină apă.

3. Bamele se scot din borş, se lasă să se scurgă, apoi se adaugă în cratiţa cu ceapa şi ardeiul şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se toarnă câte puţină apă caldă din când în când, să nu se lipească.

4. Roşiile se opăresc, se decojesc, se zdrobesc cu blenderul, iar piureul obţinut se pune în cratiţa cu bamele. Se lasă să dea în câteva clocote apoi se bagă în cuptorul încins, să scadă şi se servesc cu zeamă de lămâie şi ornate cu pătrunjel verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă