Mâncare de cartofi cu viţel

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 cartofi mari
  • 2 ardei verzi
  • 4 căţei de usturoi
  • 3 cepe
  • 600 g carne de viţel
  • 2 legaturi pătrunjel
  • 20 g unt
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Într-o cratiţă de 3 l se pune untul şi uleiul pe foc să se topească şi peste grăsime se adaugă ceapa şi usturoiul. Se călesc până când ceapa capătă culoarea arămie, apoi se iau puţin de pe foc. Separat, se pregăteşte carnea de vită. Se spală şi se taie fâşii subţiri şi se pune peste sosul de ceapă, după aceea se toacă ardeii mărunt şi se călesc toate la un loc.

2. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun în cratiţă peste carne şi sosul de ceapă.

3. Se mai lasă să fiarbă până e gata şi carnea şi se bagă la cuptor la o temperatură potrivită. Se lasă până se rumenesc cartofii. Spre sfârşit, mâncarea se stropeşte cu puţin vin alb sau roze şi se scoate apoi din cuptor.

4. Se serveşte caldă cu pătrunjel verde tocat mărunt şi dacă vreţi şi cu puţină lămâie.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă