Mâncare de cartofi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 3 cepe
  • sare
  • 2 căţei usturoi
  • piper boabe şi pisat
  • 3 linguri pastă de roşii sau o cutie roşii în bulion
  • 1 foaie dafin
  • câteva fire rozmarin
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 legatura mărar
  • 1 legatura pătrunjel

Mod De Preparare

1. Se curăţă cartofii, se taie sferturi sau jumătăţi (depinde de mărimea cartofului), se spală şi se frecă cu sare şi piper.

2. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se pun să se înăbuşe câteva minute într-o cratiţă. Peste ceapă se adaugă cartofii şi o căniţă de apă. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic.

3. După ce s-au fiert cartofii, se pun roşiile din cutie sau pasta de roşii, foaia de dafin şi rozmarinul şi se bagă în cuptor să se rumenească.

4. După ce au prins crustă şi sosul a scăzut, mâncărica se ornează cu mărar şi pătrunjel verde şi se serveşte cu pâine neagră.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.