Mâncare de legume

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 3 gogoşari
  • 2 cepe
  • 4 roşii
  • 6 căţei usturoi
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 4 cartofi
  • 2 dovlecei
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 legatura pătrunjel
  • 2 linguri pesmet

Mod De Preparare

Mâncare de legume foarte bună pentru diete, pentru post sau pentru vegetarieni. Iată o reţetă simplă şi delicioasă!

1. Se spală şi se feliază vinetele. Se pre­sară sare şi se aşază în sită să se scurgă. Se presează cu o lingură de lemn ca să iasă sucul toxic şi se trec prin pesmet.

2. Se perpelesc în puţin ulei de măsline cât să capete crustă. Se curăţă ceapa şi gogoşarii. Se feliază şi se călesc în ulei.

3. Se înăbuşă cu puţină apă cât să se înmoaie şi se adaugă vinetele, cartofii tăiaţi felii mai mari, usturoiul tăiat mă­runt şi dovleceii. Se presară sare şi piper, după gust, şi se se fierb la foc potrivit.

4. Se opăresc roşiile, se decojesc şi se taie cubuleţe. Se pun în cratiţă şi se mai lasă câteva minute. Mâncarea se serveş­te ornată cu pătrunjel proaspăt.

Evaluează
Media Rating
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!