Mâncare de praz

Ingrediente

  • 6 fire de praz
  • 2 cepe medii
  • 300 g măsline negre
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 ml pastă de roșii
  • 2 frunze de dafin
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

Mâncarea de praz este un preparat simplu și cu o aromă incredibilă. Se face rapid și îi va satisface și pe cei mai mofticioși meseni.

Prazul are o aromă foarte asemănătoare cu cea a cepei, doar că mai subtilă și mai fină, așa că nu este de mirare că este un aliment atât de îndrăgit.

Această plantă își are originile în zona mediteraneană, însă se găsește și în multe alte regiuni ale lumii. Spre exemplu, în Țara Galilor a ajuns să fie simbol național, iar în Oltenia este una dintre cele mai apreciate legume.

Prazul este gustos atât crud, cât și gătit. În formă crudă, este un adaos nelipsit la salate. Când este gătit, se îndulcește ușor și este deosebit de aromat, făcând pereche bună cu mămăliga și pâinea de casă.

Dacă vrei să faci o mâncare de praz gustoasă și rapidă, nu ai nevoie decât de câteva ingrediente și o oră liberă.

  1. Se curăță foarte bine prazul, se îndepărtează coada verde și se taie în bucăți potrivit de mari.
  2. Se toacă ceapa mărunt.
  3. Se încinge uleiul într-o tigaie și se adăugă ceapa și prazul, care se gătesc până încep să se înmoaie.
  4. Se adaugă pasta de roșii, măslinele negre și se amestecă bine.
  5. Amestecul se lasă un sfert de oră să se gătească, după care se adaugă frunzele de dafin, precum și sare și piper după gust.
  6. Mâncarea se mai lasă pe foc încă jumătate de oră, timp în care se amestecă din când în când.
  7. Se servește caldă.

Foto:

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO
Sfatul medicului